آزاد نت:پیج PNN Technology در فیسبوکجوابیه ای در دفاع از نرم افزار فیلترشکن رستم منتشر کرده است که در زیر به تفکیک نقاط ضعف این نرم افزار را بررسی میکنیم.
اما قبل از آن باید این نکته را اشاره کنیم که این گزارش هشدار که از طرف این وبلاگ منتشر شد به این معنا نیست که قصدی از طرف سازندگان آن برنامه وجود دارد بلکه فقط اشاره به نا امن بودن این برنامه و نقاط ضعف آن بود که امیدواریم سازندگان آن هرچه زودتر آن را اصلاح کنند.
بررسی نقاط ضعف نرم افزار رستم:
1. بسته نرم افزاری “Rostam” بصورت بسیار ابتدائی تهیه شده طوری که اجزای تشکیل دهنده این بسته با بسیاری از برنامههای باز کننده زیپ فایل مانند “7zip” قابل تفکیک میباشد.
همچنین میتوان به قابل دسترس بودن نام کاربری سرور، رمز عبور و کلید محافظ اشاره کرد. در این نرم افزار نه تنها هیچ نوآوری صورت نگرفته بلکه کدهایش از سایت زیر کپی شده است:
2. در مورد کلید “ObfuscatedKeyword”, با داشتن این رمز، نهادهای امنیتی، هکرها و بد افزارها به راحتی میتوانند از شبکه رمزگشایی کنند.
“ObfuscateKeyword Enables keyword protected obfuscated handshake.The server and client must be configured with the same keyword in order to initiate a connection.”
3. با در دست داشتن یوزر نیم و پسورد سرور, هکرها و نهادهای امنیتی ایران میتوانند به ترافیکی که از فیلترشکن عبور میکند دسترسی پیدا کنند “Tunnel” و سرور را رصد کنند. ابزارهای بسیار ساده و فرمانهایی هست که به راحتی میشود ترافیک رو بازخوانی کرد. مانند “TCPDUMP”
“tcpdump is a packet sniffer. It is able to capture traffic that passes through a machine. It operates on a packet level, meaning that it captures the actual packets that fly in and out of your computer. It can save the packets into a file. You can save whole packets or only the headers. Later you can “play” recorded file and apply different filters on the packets, telling tcpdump to ignore packets that you are not interested to see.”
4. SSH Server و SSH Clinet بعد از پذیرفته شدن usename/password و ObfuscatedKeyword توسط سرور و در زمان “handshake” با یکدیگر به تبادل اطلاعات و اشتراک آنها میپردازند که یکی از این موارد نوع “cipher” و “encryption algorithms” میباشد. نهادهای امنیتی ایران و هکرها با در دست داشتن usename/password و ObfuscatedKeyword میتوانند به طور مستقل و با استفاده از (Putty (forked from Putty به الگوریتم تنظیم شده در سرور دسترسی پیدا کنند و تمام اطلاعات کاربران رو رمز گشائی کنند.
“Another speed tweak involves changing your encryption cipher. The default cipher on many older systems is triple DES (3DES), which is slower than Blowfish and AES. New versions of OpenSSH default to Blowfish.”
5. گذاشتن "Putty" بعلاوه یوزرنیم، پسورد و کلید مخفی در کنار هم نه به صورت محافظت شده تنها به هکرها این امکان رو میدهد که “SSH Session Hijacking” رو بصورت محلی انجام بدهند، و به صورت منطقه ایی و برای تمام کاربران برنامه رستم مشکل آفرین شوند.
Source:
Whitepaper called SSLstrip - Hijacking SSH Sessions
http://packetstorm.igor.onlinedirect.bg/papers/general/sslstrip-hijack.pdf
http://thehackernews.com/2011/10/proof-of-concept-puttyhijack-hijack.html
http://www.cs.binghamton.edu/~steflik/cs455/sessionhijacking.htm
http://thehackernews.com/2011/10/proof-of-concept-puttyhijack-hijack.html
http://www.cs.binghamton.edu/~steflik/cs455/sessionhijacking.htm
و اما انتقادهای وارده به صدای آمریکا این است که:
چرا یک نرم افزار غیر حرفه ای را بدون گذراندن از "Audit process" منتشر کردند؟
چرا یک نرم افزار غیر حرفه ای را بدون گذراندن از "Audit process" منتشر کردند؟
چرا نرم افزار منتشر شده فاقد گواهینامه “windows code sign” میباشد؟ انتشار نرم افزار بدون گواهی نامه راه را برای افراد سودجو و هکرها باز میگذارد تا به راحتی نسخه تقلبی این برنامه را منتشر کنند. متاسفانه در ایران نرم افزارها بر روی سی دی، یو اس بی و ایمیل منتشر میشوند و هکرها میتوانند با سواستفاده از نام صدای آمریکا نسخه تقلبی خودشون رو منتشر کنند.
Source:
انتشار نرم افزار بدون داشتن وبسایت اصلی!!! - وبسایتی که مشخصا مربوط به این نرم افزار باشد. آن را معرفی کند و خصوصیات نرم افزار در آن در دسترس عموم باشد. (از رسانه ای معروف مانند صدای آمریکا کار حرفه ای هم انتظار میرود).
نبودن software md5 checksum ورژن؟
در گزارشی که منتشر شده اشاره کردید که برنامه بصورت كد باز نوشته شده است. اما ساختار كد باز تا قبل از رسيدن به دست مصرف كننده معني دارد و وقتي ميخواهد منتشر شود بايد از بسته نرم افزاري محافظت شود. مانند سايفون، سايفون هم دارای كد باز می باشد ولي نسخه هاي منتشر شده به خوبی بسته بندي و رمز گذاري ميشوند و همچنین گواهينامه هم دارند.
و بسیار موارد دیگر که از عهده این گزارش خارج هست.
در پایان اشاره میکنیم که دلیل اینکه ما بر روی این نرم افزار حساسیت نشان میدهیم این است که این یک فیلترشکن است و میتواند در ایران مورد استفاده افرادی قرار گیرد که فعالیتهای حساسی مانند فعالیت سیاسی یا اجتماعی دارند و وجود ضعفهای امنیتی در این نرم افزار میتواند جان آنها را به خطر بیاندازد. و باز از منتشرکنندگان این نرم افزار در صدای آمریکا تقاضا داریم تا زمانی که معایب امنیتی این نرم افزار به صورت کامل برطرف نشده است از ادامه انتشار آن خودداری کنند.